Diumenge, 21 De Abril De 2019

Ajuntament de La Coma i la Pedra

Plaça de l'Ajuntament, 1, La Coma i la Pedra - 25284
Telèfon: 973 49 23 78 Fax: 973 49 22 11

Rutes

30/04/2013

Ruta de la Serra del Port del Comte


Foto


La ruta de la Serra és una ruta circular que pot iniciar-se a l'aparcament de l'Estivella o bé a l'aparcament de Bassies. Està en tràmits de senyalització. Hi haurà banderoles i fites que indiquen direcció i plafons informatius en punts concrets.

 
Al llarg dels 9 km de recorregut podreu observar diferents paisatges, vegetació i fauna típica dels Prepirineus com el gall fer (Tetrao urogallus), l'isard (Rupicapra pyrenaica), el voltor (Gyps fulvus), el trencalòs (Gypaetos barbatus), o diversos ocells petits dels quals podreu gaudir el cant.
 
Un dels punts més interessants de la ruta és el Pedró dels Quatre Batlles, el cim més elevat del Solsonès, amb 2.383 m d'altitud, des del qual destaca la impressionant panoràmica dels Pirineus cap al nord i de la Depressió catalana cap al sud-est (si el cel està serè veureu les muntanyes de Montserrat al fons).
 
A la part alta de la serra observareu prats subalpins de gran extensió situats damunt de substrat calcari; l'aigua es filtra cap al seu interior formant dolines i avencs, com el Forat de la Bòfia, que podreu veure cap al final de la ruta.
 
Gaudiu del paisatge i respecteu el territori!
 
Foto: Geosilva Projectes, S.L.


Xarxes socials
Destacats

Mapa Web