Diumenge, 21 De Abril De 2019

Ajuntament de La Coma i la Pedra

Plaça de l'Ajuntament, 1, La Coma i la Pedra - 25284
Telèfon: 973 49 23 78 Fax: 973 49 22 11

Rutes

09/05/2013

Ascens al Pedró dels Quatre Batlles (pel Pla de Bassies)


Foto


L'ascens al Pedró dels Quatre Batlles és una ruta d'anada i tornada pel mateix camí, i està en tràmits de senyalització. Hi haurà banderoles i fites que indiquin direcció i plafons informatius en punts concrets. L'inici de ruta és al refugi de la Bòfia.
 
Al llarg de 5,5 km de recorregut podreu observar diferents paisatges, vegetació i fauna típiques dels Prepirineus com les pinedes de pi negre (Pinus uncinata) o prats subalpins, i aus rapinyaires que sobrevolen majestuosament el territori, com l'àguila daurada (Aquila crysaetos), el falcó peregrí (Falco peregrinus), si hi ha sort, el trencalòs (Gypaetus barbatus), així com petits i grans mamífers que viuen en el territori, encara que sovint són difícils d'observar.
 
L'objectiu final de la ruta és arribar al Pedró dels Quatre Batlles (2.382 m), el cim més alt de tot el Solsonès. Des del Pedró observareu espectaculars paisatges dels Pirineus i de la Depressió central. S'anomena dels Quatre Batlles perquè en aquest punt hi convergeixen 4 municipis i es comenta que temps enllà s'hi reunien els 4 batlles per decidir afers.
 
Gaudiu del paisatge i respecteu el territori!
 
Foto: Geosilva Projectes, S.L.


Xarxes socials
Destacats

Mapa Web