Dilluns, 25 De Març De 2019

Ajuntament de La Coma i la Pedra

Plaça de l'Ajuntament, 1, La Coma i la Pedra - 25284
Telèfon: 973 49 23 78 Fax: 973 49 22 11

Turisme

1 · 2 · 3 · 4 · 5 ...   »

Les Fonts del Cardener

Foto

 Les Fonts del Cardener estan situades a prop del nucli de la Coma i en èpoques de desglaç ofereix un espectacle majestuós. Dolls d'aigua brollen entre les roques, sovint en forma de cascada.

 
Segons l'opinió de Cèsar August Torras (1852-1923), excursionista de renom i considerat el fundador de l'excursionisme català, és precisament d'aquestes roques o quers del seu naixement, d'on prové el nom del riu. De quers o cars se'n derivaria Cardener. L'esmentat excursionista ens descriu a la seva obra l'espectacularitat de l'indret:
 
El riu al nàixer forma ja una forta i ampla corrent ques llença tumultuosa, escumejanta, brunzenta, joguinejant entre grosses roques, formant escaients, saltants i sovintamagada sota sostre de verdor. El lloc és atraient. L'Aigua és molt freda i bona&
 
L'entorn del naixement del Cardener és avui un acollidor espai lúdic, preparat per a què el visitant pugui gaudir d'un dia especial amb la família i amics, equipat amb taules i bancs, barbacoes amb mataguspires, W.C. públics, i pàrquing no vigilat.

Font de la Puda

Foto

Propera al petit poble de la Pedra, tocant al riu Cardener, hi trobareu la font d'aigües sulfuroses de la Puda, de gran valor medicinal. Des de temps immemorials ha estat molt visitada per gent de diferent procedència i categoria social amb l'afany de recuperar la salut.

El conegut excursionista Cèsar August Torras (1852-1923) ja ens parlà d'aquestes qualitats de la Puda:

 
'Les aigües són sulfuroses i molt estimades per llurs qualitats medicinals, tan per la gent de la comarca com per nombrosos forasters de distints indrets que concorren a Sant Llorenç i al poblet de la Coma atrets per llur nomenada, justificada per les moltes curacions atribuïdes'.

Pascual Madoz, a mitjans de segle passat redactava la composició exacta d'aquesta aigua:
 
'ácido hidrosulfúrico libre, cloruro de sal, magnesia y sosa, carbonatos de cal y magnesia, sulfatos de magnesia, cal y alumínica en corta cantidad, y glesina o baregina'.


Recentment aquesta font ha estat restaurada. Al costat de la font i molt propera al riu hi trobem una petita àrea de picnic que ens permetrà passar un bon dia i gaudir de l'entorn natural.

Mirador del Querol

Foto

El Mirador del Querol (2110 m) està situat a 50 m de la sortida del telecadira del Querol i s'hi accedeix per una rampa adaptada per a persones amb discapacitats físiques.

Per pujar al telecadira del Querol heu d'anar a la pista de debutants de l'estació.
 
Des del mirador podreu contemplar l'espectacular paisatge del Solsonès: la Vall de Lord, Busa, l'embassament de la Llosa del Cavall, els Pirineus, la serra del Cadí i molt més.
 
Si el cel està serè podreu veure les muntanyes de Montserrat al fons, direcció sud-est.

Sant Quirze i Santa Julita

Foto

Sant Quirze i Julita és l'església parroquial de la Coma i es troba situada a la mateixa plaça Major del poble.

El primer document que hi fa referència és l'acta de consagració de l'església de Sant Serni de Tavèrnoles, del 1040, any en què el bisbe d'Urgell confirmà totes les possessions que tenia el monestir.
 
Són testimonis de l'antiga església els ferros forjats de la porta, que actualment s'observa a l'entrada del monument. Fets d'acord amb les tècniques usuals de l'època, aquests ferros forjats són fruit d'un treball senzill: s'observen unes tires als extrems de les quals deriven dues volutes. El conjunt es conserva molt sencer, fet que porta a pensar que fou refet en època posterior. Probablement el seu autor fou un artesà humil que elaborà un element que reforçava l'estructura de fusta a la vegada que dotava la porta d'un motiu ornamental que li donava major atractiu.

1 · 2 · 3 · 4 · 5 ...   »


Xarxes socials
Destacats

Mapa Web